banner image

Dé expert in luchtdichtheid

Met onze tape en folie kan je elke constructie perfect luchtdicht maken. Zo voorkom je trekgaten en ventilatiesystemen die in onbalans geraken. Ook je isolatie zal veel beter renderen wanneer er geen vocht en lucht kan doorkomen.

Aantrekkelijke subsidie op isolatie in 2014

De Vlaamse overheid heeft eind 2013 aangekondigd dat de premies die gelden op isolatiewerken gewijzigd gaan worden. Vanaf 1 januari 2014 geldt er geen plafond meer voor het bedrag dat ontvangen kan worden aan subsidie. Dit betekent dat er voor elke geïsoleerde vierkante meter subsidie ontvangen zal worden.

 

 

Motivatie om het dak te isoleren

Volgens de regelgeving van de overheid zullen alle woningen (waar dit nodig/mogelijk is) in 2020 voorzien moeten worden van dakisolatie. Met de oude subsidie kon met maximaal tot €960,- aan subsidie aanvragen. Dit komt neer op 120m2. Daken met een groter oppervlak dan 120 m2 ontvingen dus geen subsidie over de extra vierkante meters. Doordat het plafond inmiddels van de subsidie af is wordt er nu voor elke geïsoleerde vierkante meter subsidie ontvangen. Afhankelijk van de isolatiewaarde van het materiaal ligt die huidige subsidie tussen de 6 en 8 euro per geïsoleerde m2. Naar verwachting zullen er meer huishoudens hun dak isoleren na de wijziging van de subsidieregeling.

 

Subsidies op andere vormen van isolatie

De subsidie zonder plafond geldt ook voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie. Daarnaast is er nog een extra subsidie in het leven geroepen voor huishoudens die hun beglazing willen vervangen met hoogrendementsglas en hun spouwmuur gelijktijdig willen laten isoleren. Bij deze ‘combipremie’ blijft de subsidie op spouwmuurisolatie gelijk maar wordt het bedrag aan subsidie voor het vervangen van de beglazing verviervoudigd per m2! Wel kan er voor de beglazing maar tot een maximaal bedrag aan subsidie worden ontvangen. Ongeveer 10-15% van de warmte in een woning gaat verloren via de ramen. Dubbelglas en vooral enkelglas hebben een veel lagere isolatiewaarde in vergelijking met hoogrendementsbeglazing. Hoogrendementsglas is wel een stuk zwaarder dan de andere vormen van beglazing, stevige aluminium of kunststof kozijnen zijn dan ook vaak vereist.